Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ohjeet

Lue nämä ennen liittymislomakkeen lähettämistä!

 

Sisällysluettelo

  1. Pelin idea lyhyesti
  2. Susista
  3. Lauman rakentaminen
  4. Suden kehittäminen

 

Pelin idea lyhyesti

Suden Katse on strategiapeli, jossa tarkoituksena on kehittää omaa susilaumaa, parantaa susien taitoja pisteillä sekä kasvattaa uusia sukupolvia lauman perinteitä vaalimaan. Extramausteena pelissä voi roolipelin kautta kommunikoida toisten laumojen kanssa ja sattuma puolestaan järisyttää laumojen arkea.

Pelin valuuttana toimivat pisteet, joita käytetään sekä pelin sisäisenä ostorahana että susien ominaisuuksien kehittämiseen. Pisteitä tienaa tekemällä toimintoja, joita ovat esimerkiksi reviirin partiointi ja metsästäminen. Toimintojen tarkemmat ohjeet löytyvät Toiminnot -kategoriasta (Peli -> Toiminnot). 

Suden Katse ei maksa oikeaa rahaa, eikä pelaajien henkilötietoja kysytä missään vaiheessa.

 

Susista

Pelaaja saa aina päättää susiensa ulkonäön itse, mutta pelin on tarkoitus olla mahdollisimman realistinen.

Susia ei jaotella alalajittain, mutta pelin hahmojen pohjana käytetään harmaasutta (canis lupus lupus). Harmaasuden paino vaihtelee maailmanlaajuisesti noin 30-65kg välillä. Suden säkäkorkeus puolestaan on noin 70-90cm. Urokset ovat naaraita kookkaampia. Myös asuinalue vaikuttaa kokoon siten, että pohjoisessa elävät sudet ovat suurempia.

Suden turkin väri vaihtelee huomattavasti; valkoisesta mustaan ja ruskean sekä harmaan eri sävyissä. Susi voi olla kirjava tai yksivärinen. Susien persoonallista ulkonäköä voi lisätä erilaisilla kuvioilla; esimerkiksi sukilla, maskilla tai satulakuviolla. Kuvioinnissa tulee taas muistaa realistisuus, esimerkiksi tiikerijuovaista tai dalmatiakuvioista sutta ei tässä pelissä tavata. 

Silmien väri saa vaihdella haaleankeltaisesta mustanruskeaan, myös poikkeuksellisesti sini- ja vihreäsilmäiset sudet hyväksytään. Suden silmät voivat myös olla eri väriset. 

Hahmoissa saa käyttää erilaisia vammoja ja arpia, kunhan otat ne huomioon villisuden selviytymismahdollisuuksissa. Sudella voi olla arpia, revennyt korva tai katkennut häntä. Sudella voi olla myös jokin sairaus, joka vaikuttaa sen käyttäytymiseen tai fyysisiin ominaisuuksiin, mutta jälleen tulee muistaa, että täysin elinkelvoton yksilö ei selviydy luonnossa.

Jollain sudella voi olla jäljityspanta, mutta muita ihmisperäisiä esineitä susilla ei voi olla, eivätkä ne osaa niitä käyttää.

 

Lauman rakentaminen

Peli aloitetaan erakkosudella, josta tulee myöhemmin laumasi alfasusi. Erakko ansaitsee toiminnoista pisteitä sekä itselleen, että pelaajan pistetilille.

Laumaa kehitetään pääasiassa tehtäviä tekemällä. Ensimmäisen tehtävän suorittamalla ansaitset toisen alfasuden, jonka olisi suositeltavaa olla vastakkaista sukupuolta kuin ensimmäinen sutesi. Tämä siksi, että laumassasi vain alfasudet voivat saada pentuja keskenään. Toinen alfa on automaattisesti saman ikäinen kuin ensimmäinen sutesi sillä hetkellä, mutta voit halutessasi vaihtaa kakkosalfan iän joksikin väliltä 2-5 vuotta. Muista ilmoittaa muokattu ikä sutta lunastaessasi!

Kun sinulla on kaksi sutta, voit perustaa lauman. Lauma perustetaan Kauppaan antamalla sinne pyydetyt tiedot. Tietojen kirjoittamiseen kannattaa panostaa, jotta saisit luotua mahdollisimman ainutlaatuisen lauman. Voit kehitellä laumalle erilaisia tapoja, rituaaleja ja erityispiirteitä, kunhan ne pysyvät kohtuullisen realistisina. Sudet voivat uskoa erilaisiin jumaliin tai taikuuksiin, mutta peli ei sisällä fantasiaelementtejä, eli susilla ei ole luonnottomia osia tai kykyjä! 

Lauman hierarkia muodostuu kolmen eri arvon susista sekä pennuista. Ylin arvo on alfa, joita laumassa voi olla korkeintaan kaksi. Sen jälkeen tulevat betat, jotka ovat tavallisia rivilaumalaisia. Betojen jälkeen tulevat pennut ja vasta sitten omegat, jotka ovat lauman alimpiarvoisia susia. Laumasta riippuen heidät voidaan mieltää jopa orjiksi. 
Laumaa luodessa arvoja voi määritellä tarkemmin. Esimerkiksi betoissa voi olla lauman puolustukseen, metsästämiseen tai parantamiseen erikoistuneita susia. Kaikissa laumoissa ei tarvitse olla omegoita ollenkaan. 

Vaikka omassa laumassa vain alfat voivat saada pentuja, niin yhteistyöllä voi syntyä laumojen keskeisiä yhteispentueita. Huomaa kuitenkin, että sudet voivat pariutua vain saman arvoisen suden kanssa. Eli siis beta betan kanssa ja omega omegan. Pentueista voit lukea tarkemman ohjeistuksen Pentupesä -kategoriasta (Peli -> Pentupesä). 

 

Suden kehittäminen

Sudella on viisi erilaista ominaisuutta, joita mitataan pisteillä. Näitä ominaisuuksia ovat dominoivuus, karisma, hoivavietti, älykkyys ja ketteryys. Ominaisuuksia voi kehittää toimintoja suorittamalla tai siirtämällä Kaupassa pistetilisi pisteitä suden ominaisuuksiksi. Suden ominaisuudet periytyvät sen jälkikasvulle.

Susi myös ikääntyy aina 3kk toimintoja tekemällä. Poikkeuksena pennut, jotka ikääntyvät jokaisesta hoitokerrasta yhden kuukauden. Susi kuolee viimeistään 15 vuotta täytettyään. Susi voi kuolla aiemmin sattuman takia tai pelaajan niin halutessa.

 

©2017 Suden Katse - suntuubi.com